Μαρία Τσιμπινού

Λεωφ. Αγ. Νικολάου 29 & Ηροδότου, Γλυφάδα | Τηλ: 6972620984

Θεραπεία Ζεύγους

Η Ψυχοθεραπεία Ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια που η ζωή τους χαρακτηρίζεται από έλλειψη επικοινωνίας, συγκρούσεις και συναισθήματα ματαίωσης ή θυμού. Η θεραπεία βασίζεται στην παραδοχή ότι τα άτομα που συνδέονται σε μια σχέση κουβαλούν μια ξεχωριστή διαγενεακή, ψυχολογική κληρονομιά. Κάθε πλευρά, φέρει μία προσωπική ιστορία στην επικοινωνία με το άλλο άτομο.

Έτσι, παρατηρούμε πως ο τρόπος που κάθε άνθρωπος έχει βιώσει τις σχέσεις μέσα στην πατρική του οικογένεια επηρεάζει σε μεγάλο βαθμό και τον τρόπο που σχετίζεται στο σήμερα με τους σημαντικούς άλλους της ζωής του. Το γεγονός οτι αναφερόμαστε σε διαφορετικές προσωπικότητες, με διαφορετικές ανάγκες και επιθυμίες που βαραίνουν απο τις αυξανόμενες απαιτήσεις της καθημερινότητας, καθώς και τις διαφορετικές φάσεις του κύκλου ζωής του ζευγαριού (π.χ. η γέννηση παιδιού, επαγγελματικές αστάθειες, απώλεια γονέα) προκαλούν διάφορες διενέξεις στο ζευγάρι, όπως την έλλειψη αμοιβαίας κατανόησης και συναισθηματικής εγγύτητας, ενοχές, απουσία ικανοποίησης, συγκρούσεις, και ανασφάλεια.

Ο στόχος της θεραπείας ζεύγους είναι απο τη μία να αναδυθούν τα άλυτα ενδοψυχικά προβλήματα των συντρόφων που τους εμποδίζουν να χαρούν μία λειτουργική, ικανοποιητική συζυγική εμπειρία και από την άλλη να σκεφτούν για ποιο λόγο είναι μαζί, να διερευνήσουν τα δυναμικά της σχέσης τους στον χρόνο, να αναγνωρίσουν τις ανάγκες τους και να αναζητήσουν τρόπους ώστε να απολαμβάνουν την κοινή τους πορεία.

Δείτε περισσότερα...

Αγχώδεις Διαταραχές

Το άγχος είναι ένα γνώριμο συναίσθημα σε μεγάλο ποσοστό ανθρώπων. Χαρακτηρίζεται από συναισθήματα έντασης και ευερεθιστότητας οδηγώντας ένα σύνολο αλλαγών στον οργανισμό, όπως ταχυκαρδία και ανησυχία. 

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική θεραπεία ψυχοδυναμικής προσέγγισης αναφέρεται στη δυαδική σχέση που χτίζουν ο θεραπευτής με τον θεραπευόμενο με σκοπό να εντρυφήσουν σε πρώιμες αντιστάσεις, συγκρούσεις και τραύματα του θεραπευόμενου. 

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία λειτουργεί επανορθωτικά στις παρελθοντικές εμπειρίες. Μέσα στη συμβολική αυτή οικογένεια, δουλεύονται και επουλώνονται οι πληγές του παρελθόντος.