Μαρία Τσιμπινού

Λεωφ. Αγ. Νικολάου 29 & Ηροδότου, Γλυφάδα | Τηλ: 6972620984

Αγχώδεις Διαταραχές

Το άγχος είναι ένα γνώριμο συναίσθημα σε μεγάλο ποσοστο ανθρώπων. Χαρακτηρίζεται  από συναισθήματα  έντασης και ευερεθιστοτητας οδηγώντας ένα σύνολο αλλαγών στον οργανισμό, όπως ταχυκαρδία και ανησυχία.
Οι άνθρωποι που πάσχουν από αγχώδεις διαταραχές υποφέρουν απο  ένα φάσμα κακοήθους άγχους. Ταλαιπωρούνται από  επαναλαμβανόμενες ιδεοληψίες και ψυχαναγκαστικές σκεψεις σχετιζόμενες με την καθημερινότητας τους.
Μπορούν επίσης να έχουν συχνά εφίδρωση, τρέμουλο, ζάλη ή ταχυκαρδία με την αίσθηση ότι τους λείπει οξυγόνο. Αυτό εκφράζεται και ως “κρίση πανικού” και έχει καθαρά ψυχογενή προέλευση.

Δείτε περισσότερα...

Ατομική Ψυχοθεραπεία

Η ατομική θεραπεία ψυχοδυναμικής προσέγγισης αναφέρεται στη δυαδική σχέση που χτίζουν ο θεραπευτής με τον θεραπευόμενο με σκοπό να εντρυφήσουν σε πρώιμες αντιστάσεις, συγκρούσεις και τραύματα του θεραπευόμενου. 

Ομαδική Ψυχοθεραπεία

Η ομαδική ψυχοθεραπεία λειτουργεί επανορθωτικά στις παρελθοντικές εμπειρίες. Μέσα στη συμβολική αυτή οικογένεια, δουλεύονται και επουλώνονται οι πληγές του παρελθόντος. 

Θεραπεία Ζεύγους

Η ψυχοθεραπεία ζεύγους απευθύνεται σε ζευγάρια που η ζωή τους χαρακτηρίζεται από έλλειψη επικοινωνίας, συγκρούσεις και συναισθήματα ματαίωσης ή θυμού.